Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 500 gr linte rosie
- 3-4 ardei kapia copti
- 1/2 cana suc de rosii de casa
- sare
- piper
- 1 lingura amestec de legume ardelenesc
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat
- 3-4 linguri ulei de masline
- crutoane pentru servit
Mod de preparare:
Ceapa curata o tocati marunt, pastarnacul si morcovul decojit, le taiati cubulete.
Intr-o cratita puneti legumele tocate si 3 litri cu apa.
Transferati cratita pe foc, lasati sa fiarba pana legumele sunt patrunse.
Lintea o spalati in 2-3 ape.
Cand legumele sunt fierte, adaugati lintea.
Adaugati sucul de rosii, condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuiocul uscat si amestecul de legume.
Amestecati din cand in cand si lasati pe foc pana este patrunsa si lintea.
Cand totul este fiert, trageti cratita deoparte, scurgeti din lichid intr-un vas (scurgeti mai mult, pentru ca, daca mai este nevoie, mai adaugati apoi).
Luati un mixer vertical si pasati bine.
Ardeii kapia, ii curatati de coaja, cotor si seminte. Daca aveti la congelator sau la borcan, puteti folosi din acestia.
Adaugati ardeii peste linte, dar si uleiul de masline.
Mai pasati pentru ultima data cu mixerul vertical.
Potriviti gustul cu sare, daca mai este nevoie.
In functie de consistenta dorita, mai adaugati lichid sau nu.
Taiati cuburi 2-3 felii de paine, le stropiti cu ulei de masline, putina sare si oregano.
Le bagati in cuptorul incins, la 200 de grade, pana de rumensc usor.
Se serveste supa crema cu crutoane si putin ulei de masline. Daca nu o doriti de post, puteti sa o serviti cu putina smantana.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu