joi, 19 martie 2020

Chifle cu lapte batut si parmezan

Ce faci cand ai pofta de niste chifle pufoase si coaja crocanta? Te apuci de framantat! In ultima perioada am tot facut paine la masina de paine, insa acum imi doream sa mananc o chifla calda, unsa cu putin unt sau chiar sa imi fac un sandwich delicios. Am folosit lapte batut pentru framantarea lor, pentru ca asta aveam in frigider si mi-a placut foarte cum cum au iesit. Puteti sa le faceti si voi!

Ingrediente:
  • 600 gr faina
  • 380 gr lapte batut
  • 3 linguri parmezan ras
  • 30 ml ulei de masline
  • 7 gr drojdie uscata
  • sare
  • seminte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
Mod de preparare:
Cerneti faina intr-un bol.
Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta.
Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp.
Puneti parmezanul ras, il incorporati bine.
La final, adaugati uleiul de masline, in doua transe, framantand de fiecare data pana este bine incorporat.
Acoperiti aluatul cu un prosop curat si gros, il lasati sa dospeasca intr-un loc cald, circa 60-70 de minute.
Dupa acest timp, rasturnati aluatul pe masa de lucru, va ungeti mainile cu putin ulei.
Impartiti aluatul in 12 bucati.
Formati bile din fiecare, le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.
Le lasati sa creasca 20-25 de minute, apoi le faceti o mica crestatura, doar daca doriti.
Bateti oul spuma, iar cu un penson, ungeti chiflele.
Deasupra presarati seminte.
Introduceti chiflele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute. 
Trebuie doar sa se rumeneasca frumos.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi sunt bune de servit.
Restul le acoperiti cu folie alimentara, sa se pastreze moi.
Sa le savurati cu placere, fie cu unt, crema de branza, pate de casa sau orice doriti voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu