Cred ca este una din cele mai faine tocanite de vita ce le-am pregatit! Galustele de cartofi sunt minunate, iar cu aceasta tocanita care are un sos delicios, se combina perfect si obtineti un preparat de te lingi pe degete la propriu. O puteti pregati si pe aragaz, doar sa aveti siguranta ca aveti o carne de vitel tanar, sa nu fierbeti la ea cateva ore. Eu de cand am acest aparat, la el fac vita mereu si imi iese foarte frageda! Va recomand cu drag sa incercati reteta!
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de vita
- 2 cepe mari
- 3 ardei kapia mari
- 1 morcov
- 1 cana suc de rosii
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingura amestec de legume uscate
Pentru galustele de cartofi:
- 300 gr cartofi fierti
- 1 ou
- 5-6 linguri faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati carnea de vita si o stergeti cu niste servetele.
O taiati bucati potrivite.
Curatati ceapa, o tocati marunt.
Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete.
Morcovul decojit il taiati fasii nu prea subtiri.
Conectati aparatul la o sursa de curent, puneti uleiul.
Setati functia Brown/Saute, un timp de 10 minute si presiunea High.
Apasati butonul Start si adaugati carnea.
O sotati bine pe toate partile, apoi adaugati ceapa, morcovul si ardeii.
Mai innabusiti totul 4-5 minute, apoi puneti 3/4 de cana cu apa, sare, piper si amestecul de legume.
Turnati si sucul de rosii, amestecati bine.
Apasati Stop.
Puneti capacul, aveti grija sa fie inchisa supapa de aburi.
Setati functia Meat/Stew, un timp de 40 de minute, presiunea High.
In acest timp pregatiti galustele:
Cartofii fierti ii pasati si ii lasati sa se raceasca.
Adaugati oul, faina, sare si piper.
Amestecati bine, pana obtineti o compozitie omogena si usor lipicioasa.
Va tapetati mainile cu putina faina, rupeti bucati de aluat si formati bile.
Puneti intr-o cratita niste apa la fiert cu putina sare.
Cand clocoteste apa, dati focul sa fie potrivit, adaugati galustele.
Le fierbeti pentru 15 minute.
Daca se prinde vreo galusca de fundul oalei, cu ajutorul unei palete o desprindeti usor.
Dupa ce au fiert, cu ajutorul unei paleta cu gauri, le scoateti pe un platou.
Cand s-a terminat timpul la tocanita, apasati Stop si o lasati 10 minute la odihnit.
Cu ajutorul unei palete dati deoparte supapa de aburi si abia dupa ce a iesit tot aburul, deschideti capacul.
Puneti galustele in tocanita.
Apasati functia Brown/Saute, presiune High si mai dati cateva clocote, pentru a patrunde aroma tocanitei si in galuste.
Apasati Stop si deconectati aparatul de la sursa de curent.
Se serveste calda!
Este minunata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu