miercuri, 24 februarie 2021

Tarta cu crema de lamaie si bezea

 

Cat de mult imi doream sa fac si sa savurez aceasta tarta! De cate ori imi luam lamai, mereu pregateam altceva, numai aceasta tarta nu! In aceste zile am fost special la magazin pentru lamai bio ca sa pun in practica reteta! Imi place la nebunie, mai ales ca mi-a iesit crema mai acrisoara, adica exact pe gustul meu. Am folosit indulcitor pulberde 1:2, adica cu putere dubla de indulcire, dar voi puteti folosi zahar daca nu aveti sau nu va place indulcitorul. Sa o incercati si voi, pentru ca o sa va placa enorm! 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 150 gr unt
  • 1 ou
  • 4 linguri apa rece
  • 250 gr faina
  • 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
Pentru crema de lamaie:
Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Mai intai pregatiti crema, ca sa aiba timp sa se raceasca.
Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul.
Adaugati zeama de lamaie si apa.
Puneti si amidonul, amestecati bine.
Transferati cratita pe foc, focul sa fie dat la mic, amestecati continuu cu un tel.
Cand crema s-a ingrosat ca o budinca, o dati deoparte.
Adaugati untul si coaja rasa de lamaie, amestecati pana ce untul este complet topit si incorporat.
O acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
Aluatul:
Untul rece, il taiati cuburi intr-un bol.
Adaugati oul, indulcitorul pudra si un praf de sare.
Amestecati, apoi puneti faina treptat si framantati.
La final incorporati apa rece.
Ungeti cu putin ulei o tava de tarta de 27 cm.
Intindeti o foaie subtire din aluat, o asezati in tava.
Apasati usor cu degetele inclusiv pe peretii tavii, indepartati surplusul.
Il intepati cu furculita.
Asezati o bucata de hartie de copt peste aluat si puneti niste boabe de fasole uscata.
Dati tava in cuptorul incins la 170 de grade pentru 10 minute, apoi scoateti hartia de copt cu fasolea si mai lasati 5-6 minute crusta.
Cand este gata, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca.
Bezeaua:
Albusurile le puneti intr-un bol, presarati un praf de sare.
Mixati pana devin spuma, apoi adaugati indulcitorul treptat, pana obtineti o bezea ferma si lucioasa.
In coaja de tarta rece, puneti crema rece si o nivelati.
Deasupra asezati bezeaua si ii faceti niste tepi ( sau ii faceti un model cu un pos).
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 5-6 minute.
Bezeaua trebuie sa devina aurie.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
O lasati sa se raceaca, apoi o puteti portiona si servi.
Pofta buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu