Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua (sau 6 oua daca nu aveti 3 albusuri separat)
- 3 albusuri
- 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
- 4 linguri ulei
- 4 linguri lapte
- 2 linguri nuca de cocos
- 3 linguri faina de cocos
- 1 praf de copt
- 1 lingurita vanilie
Pentru crema de cocos:
- 300 ml lapte de cocos
- 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
- 3 linguri potrivite amidon
- 60 gr ciocolata alba cu indulcitor
- 200 ml smantana pentru frisca
- coaja rasa de la 1 lime
- 3-4 linguri zeama de lime
- 150 gr visine fara samburi (decongelate in sezonul rece)
- chipsuri de cocos
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol separati ouale.
Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati.
Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucuioasa.
Incorporati galbenusurile, apoi laptele si uleiul.
Adaugati nuca de cocos, praful de copt, amestecati usor cu o paleta.
La final incorporati faina de cocos si vanilia.
Faceti totul cu miscari lente, pana faina este complet incorporata.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm.
Turnati compozitia, o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 grade, pentru 13-15 minute.
Cand este gata, scoateti blatul din cuptor.
Il desprindeti cat este fierbinte de hartie si il rulati.
Il inveliti intr-un prosop de bucatarie umed si il lasati sa se raceasca.
Crema de cocos:
Intr-o cratita puneti laptele de cocos, indulcitorul si amidonul.
Amestecati pana ce, acesta din urma se dizolva.
Transferati cratita pe foc, la foc mic, amestecati continuu cu telul pana crema se ingroasa.
O luati de pe foc, puneti ciocolata si amestecati pana este complet topita.
Acoperiti crema cu o folie, o dati la rece.
Smantana rece o mixati pana devine usor spumoasa, apoi puneti crema de cocos rece.
Adaugati coaja de lime si mixati, pana obtineti o crema spumoasa.
La final puneti zeama de lime si amestecati usor cu paleta.
Opriti 3-4 linguri de crema pentru imbracat rulada.
Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati.
Pe o margine asezati visinele una langa alta, apoi rulati strans.
Inveliti rulada in folie alimentara, o dati la rece 2-3 ore sau peste noapte.
O scoateti de la rece, o imbracati cu crema oprita.
Deasupra decorati cu felii de lime si chipsuri de cocos.
Portionati si serviti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu