Ingrediente:
- 1 cotlet de porc ( mangalita am avut eu, dar folositi de care aveti)
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- boia dulce afumata
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- cimbru uscat
- 1 morcov mare
Pentru sosul de mustar:
- 1 ceapa mica
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 de cana cu vin alb
- 100 ml smantana de gatit
- 1 lingura cu varf mustar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele.
Usturoiul curatat, il pisati.
Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul.
Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul de condimente pe toate partile.
Il asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Morcovul curatat il taiati rondele, il puneti pe langa cotlet.
Acoperiti cotletul cu staniol.
Il introduceti in cuptorul incins la 200 grade, pentru o ora.
Dupa acest timp, il dezveliti si il mai lasati 20 de minute, pana se rumeneste. Daca aveti functia grill la aragaz, o puteti folosi.
Cand este gata, il scoateti din cuptor.
Cat timp cotletul este in cuptor, pregatiti sosul de mustar.
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Intr-o tigaie puneti uleiul si ceapa.
Le innabusiti la foc mic 2-3 minute. Daca va place ceapa bine facuta, atunci picurati putina apa.
Adaugati vinul, lasati sa fiarba 2-3 minute, la foc mic.
Puneti mustarul, amestecati pana se dizolva complet, apoi incorporati smantana.
Presarati sare si piper.
Amestecati, lasati sa dea cateva clocote sosul, pana se ingroasa usor.
Feliati cotletul, puneti sos deasupra si serviti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu