miercuri, 30 iunie 2021

Rulada cu cacao si jeleu de cirese

 
Rulada aceasta este grozava, de fapt, cam ca toate ruladele! Cel mai mult ma incanta ca pot folosi fructe proaspete si aromate in aceasta perioada, iar asta face ca deserturile sa fie si mai minunate! Aici reteta este simpla: blat pufos cu cacao, o crema cu frisca si crema de branza si un jeleu de cirese. Vedeti ca nu e nimic complicat? Si pentru un blat, chiar se merita sa aprindeti cuptorul, chiar daca este cald! 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri Green Sugar Gold (sau 5 linguri zahar brut sau alb)
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de rom
Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr crema de branza
  • 3 linguri indulcitor pudra (sau 3 linguri zahar pudra)
  • 2 lingurite green sugar vanilie
Pentru jeleul de cirese:
  • 350 gr cirese
  • 1 lingura indulcitor pulbere (sau 1 lingura zahar)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura potrivita amidon
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa.
Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati usor.
Cerneti faina cu cacaoa si praful de copt, le incorporati treptat, amestecand cu o paleta de silicon.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm.
Turnati compozita de blat, o nivelati, trantiti usor tava de masa de 2-3 ori, sa iese din bulele de aer.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12 minute.
Il scoateti din cuptor, il lasati 1 minut sa se racoreasca, apoi rulati, cu tot cu foaia de blat. Il lasati sa se racesca.
Jeleul de cirese:
Spalati ciresele, le scoateti samburii.
Le puneti intr-o cratita cu zeama de lamaie, indulcitorul si le transferati pe foc.
Le lasati sa fiarba 5-6 minute la foc mic, amestecati din cand in cand.
Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati peste cirese, amestecati pana se ingroasa.
Il dati deoparte, il lasati sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas puneti smantana pentru frisca rece, crema de branza si indulcitorul pudra.
Mixati la viteza potrivita, pana obtineti o compozitie cremoasa.
La final adaugati vanilia.
Puneti doua linguri de crema intr-o cana, o acoperiti si o dati la rece.
Desfaceti blatul rece de rulada.
Intindeti crema, apoi puneti jeleu de cirese din loc in loc.
Rulati cat mai strans, inveliti rulada in folie si o dati la rece 2-3 ore.
O desfaceti si indepartati colturile.
Crema oprita o puneti intr-un pos.
Formati cateva moate si decorati cu cirese.
Eu am ras putina ciocolata fara zahar deasupra, dar mergea mai multa, insa era prea cald in bucatarie si mi se topea in maini!
Pofta buna! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu