joi, 22 iulie 2021

Chiftelute in sos de smantana si mustar

 
Chiftelutele acestea in sos sunt atat de minunate, ca dupa ce le-am mancat, am "sters" farfuriile cu paine! Sunt grozav de gustoase, perfecte pentru cina sau pranz! Merg de minune cu un piure de cartofi, paste sau orez! Ne-a incantat foarte mult aceasta reteta! Eu am ales sa pregatesc chiftelele la cuptor, dar le puteti praji daca va plac mai mult prajite.

Ingrediente:

Pentru chiftele:

  • 500 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 1 felie de paine
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ou
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Pentru sosul de smantana si mustar:
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingura mustar
  • 200 ml smantana de gatit
  • 250 ml supa sau apa 
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 gr unt
  • oregano uscat (optional)
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Chiftelele:
Ceapa curatata o tocati marunt.
Patrunjelul verde il tocati.
Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati.
Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si oul.
Condimentati totul cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Tapetati cu hartie de copt o tava.
Luati din compozitia de carne, formati bile potrivite si le puneti in tava.
Introduceti chiftele in cuptorul incins, la 180 de grade, cam 40 de minute.
Cand sunt rumenite si patrunse, le scoateti din cuptor.
Pregatiti sosul de smantana cu mustar:
Ceapa curatata o tocati marunt.
Puneti intr-o cratita uleiul cu untul.
Adaugati ceapa, puneti si cateva linguri de apa.
Lasati ceapa sa ne inabuseasca la foc potrivit.
Adaugati mustarul, amestecati bine, apoi turnati supa si smantana lichida.
Presarati sare, piper si oregano uscat, lasati sa fiarba sosul 3 minute.
Dati drumul chiftelelor in sosul fiert, dati focul la mic spre potrivit si le mai lasati 5 minute pe foc.
Amestecati o data, de doua ori.
Inchideti focul dupa ce trec cele 5 minute, le dati deoparte si presarati patrunjel verde deasupra.
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu