Ingrediente (pentru 2 pizza rotunde):
Pentru aluat:
- 350 gr faina
- 180 ml apa calduta
- 10 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa zahar
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Pentru topping:
- 100 gr chorizo
- 50 gr masline negre fara samburi
- 150 gr mozzarella rasa
- 6 linguri suc de rosii de casa
- oregano uscat
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare:
Aluatul:
Cerneti faina intr-un bol, faceti o adancitura in mijloc.
Puneti drojdia sfaramata, zaharul si putina apa calduta.
Lasati 15 minute sa creasca drojdia, apoi incepeti si amestecati.
Adaugati sarea, turnati restul de apa si framantati.
La final incorporati uleiul, mai framantati 2 minute.
Acoperiti aluatul, il lasati la dospit 35-40 de minute, intr-un loc caldut.
Dupa ce a crescut, presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua.
Topping-ul:
Chorizzo il taiati rondele subtiri.
Maslinele le taiati felii.
Intindeti prima foaie de aluat, ii dati forma rotunda.
Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda, asezati foaia de blat.
O ungeti cu jumatate din sucul de rosii, presarati putin oregano uscat.
Puneti felii de chorizo, masline, apoi presarati jumatate din mozzarella.
Introduceti pizza in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 20 de minute.
Cand este rumena, inseamna ca este gata.
La fel procedati cu a doua pizza.
Presarati cateva frunze de busuioc proaspat si o serviti calda!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu