Ingrediente:
- 200 gr creveti prefierti
- 1 ceapa
- 1 catel mare de usturoi
- 1 ardei kapia
- 1 cutie de rosii decojite intregi (400 gr)
- sare
- piper
- 100 gr feta
- 1 lingura ulei de masline
- patrunjel verde
Mod de preparare:
La mine crevetii chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita.
Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi.
Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete.
Rosiile decojite le tocati marunt.
Incingeti o tigaie, puneti uleiul de masline.
Puneti crevetii, ii lasati cam 2-3 minute, nu mai mult, apoi ii scoateti cu o paleta pe un platou.
In aceeasi tigaie adaugati ceapa cu ustroiul.
La sotati 1 minut, apoi adaugati ardeiul kapia.
Amestecati si puneti putina apa calduta.
Lasati sa se patrunda bine ceapa, apoi dati drumul rosiilor tocate cu tot cu sucul lor.
Presarati sare si piper dupa gust.
Amestecati, lasati sa dea cateva clocote si sa scada din sos, dar nu de tot.
La final adaugati si crevetii, amestecati usor si trageti tigaia de pe foc.
Rasturnati totul intr-un vas ceramic.
Branza feta o rupeti cu mana si o asezati deasupra, din loc in loc.
Introduceti totul in cuptorul incins, la 190 de grade, cam 15 minute, pana branza se topeste usor.
Cand este gata, scoateti preparatul din cuptor.
Tocati putin patrunjel verde si il presarati deasupra.
Ai mei au servit cu felii de bagheta, pe care le-am bagat in cuptor, le-am stropit cu ulei de masline, sare, piper si putin oregano.
Pofta buna!
O bunatate! <3
RăspundețiȘtergere