Ingrediente:
- 10 cartofi potriviti
- 1 cutie ciuperci taiate (sau 250 gr proaspete)
- 125 gr bacon
- 15 gr unt
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- marar verde
- 2-3 linguri parmezan ras
- 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Spalati cartofii, ii puneti la fiert cu coaja, intr-o cratita cu apa.
Cand intra furculita in ei, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca putin.
Ii curatati de coaja.
Ciupercile le spalati bine, le mai tocati putin.
Baconul il taiati cubulete.
Usturoiul il curatati si il tocati.
Puneti o tigaie pe foc, adaugati untul, usturoiul si baconul.
Lasati pana este usor rumenit baconul.
Adaugati ciupercile, sotati totul 2 minute.
Presarati sare, piper si boia dulce.
Adaugati putina apa, lasati la foc potrivit, cam 20 de minute. Daca mai este nevoie, mai adaugati apa.
Cand a scazut bine si lichidul, adaugati cartofii curatati, intregi.
Amestecati, mai lasati totul pe foc circa 2 minute.
Dati tigaia deoparte de pe foc.
Presarati marar verde tocat deasupra si parmezanul ras.
Merg de minune cu diverse salate sau muraturi!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu