luni, 12 septembrie 2022

Tarta cu ardei copti si dovlecei

 
O tarta aperitiv buna, buna de tot este aceasta, cu ardei copti si dovlecei la gratar. Ardeii ii dau o savoare apare si te face sa mai vrei o felie, dupa ce o mananci pe prima. Eu in 3 zile consecutiv am pregatit-o de doua ori, pentru ca ne-a placut la nebunie, iar ce ne place mult, eu repet. E faina de pregatit chiar si la iarna, daca va conservati ardei copti.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
Pentru umplutura: 
  • 5 ardei copti (kapia si galbeni)
  • 1 dovlecel
  • 3 oua
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 linguri crema de branza
  • 125 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • pudra de usturoi
  • 4-5 crengute patrunjel verde
Mod de preparare:
Aluatul:
Amestecati apa calduta cu drojdia si zaharul.
Cerneti faina intr-un bol, turnati amestecul cu drojdie si presarati sare.
Incepeti sa framantati, pana obtineti un aluat omogen.
Adaugati uleiul, framantati pana este incorporat.
Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca la loc cald, 30-40 de minute.
Umplutura:
Dovlecelul spalat, il taiati rondele.
Il condimentati cu sare, piper, boia dulce si praf de usturoi.
Rumeniti feliile pe grill, pe ambele parti, le scoateti pe un platou.
Ardeii copti ii curatati de coaja, cotoare si seminte si ii rupeti fasii.
Bateti spuma ouale cu un praf de sare si piper.
Adaugati crema de branza, smantana, mixati.
La final incorporati mozzarella data pe razatoarea mare.
Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul.
Intindeti o foaie rotunda, nu prea subtire, o asezati intr-o tava de tarta de 28 cm, inclusiv pe pereti. 
Taiati surplusul.
Intepati cu furculita din loc in loc.
Asezati feliile de dovlecel, turnati un sfert din amestecul de oua cu smantana, apoi fasii de ardei (pastrati cateva de pus deasupra), iar la final restul de amestec de oua cu smantana. 
Deasupra faceti rondele fasiile de ardei oprite si le asezati din loc in loc.
Puneti si cateva crengute de patrunjel.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Cand este rumenita, o scoateti din cuptor.
O lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi o portionati si serviti.
Cand s-a racit bine, o inveliti in folie ce mai ramane si o pastrati la frigider.
Pofta buna! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu