Ingredinete:
- 1 dovlecel potrivit
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat
Pentru sosul de rosii:
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 cutie rosii intregi decojite (sau 3 rosii mari de gradina)
- sare
- piper
- oregano
- cateva frunze de busuioc verde
- 2 linguri ulei de masline
- 150 gr cascaval
- 1 lingura parmezan ras
Mod de preparare:
Dovlecelul spalat si sters, il taiati felii potrivite.
Le asezati pe hartie de copt pe o tava, presarati sare, piper, boia dulce si busuioc uscat.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute.
Ii scoateti cand sunt gata.
Ii puteti folosi si cruzi, dar ii veti felia mai subtiri si e posibil sa lase mai multa apa cand ii dati la cuptor.
Sosul de rosii:
Ceapa curata o tocati marunt, la fel si usturoiul.
Rosiile decojite le pasati in blender. Daca folositi rosii proaspete, le opariti inainte si le indepartati pielita.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, ceapa si usturoiul.
Le transferati pe foc, le sotati 2 minute, apoi puneti putina apa si lasati sa se patrunda bine ceapa.
Cand a scazut lichidul si ceapa e patrunsa, adaugati rosiile pasate.
Presarati sare, piper, oregano si busuiocul verde tocat marunt.
Amestecati, lasati sa fiarba sosul, pana devine grosut, cam 5-7 minute.
Cascavalul il dati pe razatoarea mare.
Intr-un vas nu prea mare de ceramica, puneti putin sos.
Asezati felii de dovlecel, iar putin sos, presarati cascaval ras.
Puneti iar felii de dovlecel, sos, cascaval si iar dovlecel, sos si restul de cascaval.
Mie mi-a mai ramas din sos, dar daca aveti 2 dovlecei, ii puteti folosi pe ambii la cantitatea asta de sos.
Presarati si parmezanul ras deasupra.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Ii scoateti dn cuptor, lasati 4-5 minute la racorit si serviti cu putina paine prajita. Ar fi minunat sa aveti chiar turte pregatite in casa!
Este o bunatate!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu