Ingrediente:
- o mini bagheta integrala
- 200 gr mozzarella proaspata
- 1 rosie de gradina potrivita
- 1 rosie galbena
- 1 catel mare de usturoi
- 7-8 frunze de busuioc
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper cu lamaie (sau simplu)
- 1 lingurita unt
Mod de preparare:
Spalati rosiile, le stergeti cu servetele.
Le taiati felii potrivite, le puneti intr-o tava, pe hartie de copt.
Usturoiul curatat il pisati.
Frunzele de busuioc le tocati marunt.
Peste rosii puneti usturoiul si busuiocul, apoi presarati sare si piper.
Stropiti cu uleiul de masline, amestecati usor cu o lingura.
Introduceti tava cu rosii, in cuptorul incins, la 200 de grade.
Le lasati 15-20 de minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.
Taiati mini bagheta in doua pe lungime.
Ungeti partea taiata cu unt, le rumeniti intr-o tigaie incinsa, la foc potrivit. Puteti sa le rumeniti si la cuptor, pe grill.
Mozzarella o scurgeti bine de zeama, apoi o rupeti bucatele.
Pe feliile de bagheta rumenita, puneti bucatele de mozzarella, apoi cu o lingura asezati rosii coapte si stropiti cu zeama din tava.
Pentru sot am plusat cu un ou fiert, pe portia lui.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu