Ingrediente:
Pentru aluat:
- 160 gr unt
- 1 ou
- 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
- 1 lingura cu varf cacao
- 230 gr faina
- 2 lingurite ness fara cofeina
- 2 linguri apa fierbinte
Pentru crema de cafea:
- 500 ml lapte
- 5 linguri amidon
- 4 linguri indulcitor pudra (sau 4 linguri zahar pudra)
- 1 lingura ness fara cofeina
- 5 linguri crema coffeenella (sau 5 linguri nutella)
- 4 linguri frisca batuta
Mod de preparare:
Aluatul:
Taiati untul rece bucatele, il puneti intr-un bol.
Adaugati oul, indulcitorul si cacaoa, incepeti si amestecati.
Ness-ul il dizolvati in apa fierbinte, il incorporati si pe acesta.
Puneti un praf de sare, faina cernuta si framantati pana obtineti o bila de aluat omogena.
Inveliti aluatul in folie, il dati la rece 20 de minute.
Il scoateti de la frigider, presarati faina pe masa de lucru, intindeti o foaie nu foarte subtire.
O asezati intr-o tava de tarta de 26 cm, o intepati cu furculita in loc in loc si taiati surplusul de pe margine.
Asezati o hartie de copt deasupra, puneti cam 700 gr de orez si il nivelati.
Introduceti tava in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 20 de minute.
Scoateti dupa acest timp hartia cu orez, cu grija si mai lasati inca 5 minute in cuptor.
Cand este gata, o lasati sa se raceasca.
Crema de cafea:
Intr-o cratita puneti laptele, indulcitorul pudra, amidonul si ness-ul.
Transferati pe foc, focul sa fie la mic, invartiti cu telul pana se ingroasa crema.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
Crema rece o mixati 1 minut, apoi adaugati crema coffenella si o incorporati cu mixerul.
La final puneti frisca batuta si mai mixati cateva secunde.
In crusta rece de aluat, puneti crema.
O dati la rece 1-2 ore, apoi o decorati dupa plac si o portionati pentru a fi servita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu