Ingrediente:
- 2 foi de aluat de 400 gr
- 800 ml lapte de soia neindulcit
- 6 linguri indulcitor pulbere (sau 8 linguri zahar)
- 8 linguri faina
- 1 varf de lingurita pudra de turmeric
- 2 lingurite vanilie
- 300 ml frisca vegana indulcita + 1 lingurita vanilie
- indulcitor pudra cu vanilie (sau zahar pudra vanilat)
Mod de preparare:
Scoateti prima foaie de aluat foietaj de la frigider.
O presarati cu faina, o mai intindeti putin.
O asezati pe o tava, pe hartie de copt, o intepati cu furculita din loc in loc.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20 de minute, pana se rumeneste.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si procedati la fel si cu a doua.
A doua foaie puteti sa nu o coaceti toata, eu am folosit doar jumatate din ea.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita puneti laptele de soia, indulcitorul, faina si turmericul.
Amestecati bine, asezati cratita pe foc.
Focul sa fie la mic si amestecati continuu cu telul pana se ingroasa.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
Crema rece o mixati 1 minut impreuna cu vanilia.
Frisca rece o amestecati cu o lingurita de vanilie, mixati la viteza potrivita pana obtineti o consistenta spumoasa.
Asezati prima foaie pe o tava, pe hartie de copt.
O apasati usor cu mainile, daca are umflaturi.
Puneti crema de vanilie, o nivelati.
Veniti cu frisca deasupra si o nivelati.
A doua foaie o rupeti bucatele mici cu mainile si le presarati deasupra.
Apasati usor cu mainile.
Acoperiti prajitura, o dati la rece 2-3 ore sau peste noapte.
O portionati, o pudrati cu indulcitor cu vanilie (sau zahar pudra) si serviti.
Un desert deloc complicat, dar delicios, cremos, cu mai putin zahar, un adevarat rasfat!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu