Fiind atatea dezlegari la peste in acest post, profit si le mai pregatesc cate ceva alor mei, sa le mai diversific meniul, in plus ei sunt consumatori de peste. Am primit ceva ton de la ai mei din afara si am zis ca merge pregatit ceva bun cu el. Cu cateva legume simple, niste ton, castraveti murati si putina maioneza de post, am facut aceasta salata super buna. Merita pregatita pentru mesele aniversare, pentru sarbatori, mai ales persoanele vegane care consuma peste si vor o salata festiva pe masa, cred ca aceasta ar fi grozava. Daca luati maioneza din comert de post, incercati sa cautati una mai sanatoasa, de mai buna calitate, chiar daca este mai scumpa, ca nu mancati toata ziua. Daca o vreti de frupt, atunci faceti voi putina maioneza in casa. Sa faceti si voi salata asta, pentru ca este aspectoasa, delicioasa, lejera chiar, desi are putina maioneza.
Ingrediente:
- 4 cartofi potriviti
- 4 morcovi portiviti
- 400 gr de ton scurs de sucul propriu
- 3 castraveti murati (4-5 daca folositi cornison)
- 150 gr porumb
- 6-7 linguri de maioneza de post
- sare
- piper
- 3-4 crengute patrunjel verde
- 1/2 ardei kapia
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu apa, puneti la fiert cartofii in coaja, spalati si morcovii.
Cand sunt bine patrunsi, ii scoateti intr-un bol, ii lasati sa se raceasca.
Curatati legumele de coaja, le dati pe razatoarea mare, morcovii pe o farfurie, cartofii pe alta farfurie, nu le amestecati.
Morcovul ras il amestecati cu o lingura de maioneza, sare si piper.
Tonul bine scurs, il puneti intr-un bol si il faramitati cu furculita.
Castravetii murati ii tocati marunt, ii puneti peste ton.
Adaugati 2-3 linguri de maioneza, presarati piper si sare doar daca mai este nevoie (ca au si castravetii, are si tonul). Amestecati bine.
Asezati un inel detasabil, de 20 cm, pe un platou.
Puneti cartofii, ii apasati bine cu o lingura.
Ii ungeti cu o lingura de maioneza, presarati sare si piper.
Acum puneti amestecul cu ton, il nivelati cu lingura.
Asezati stratul cu morcovi, nivelati.
Presarati boabele de porumb pe toata suprafata.
Acum puneti 1-2 linguri de maioneza, dar asezati putina cate putina, din loc in loc, sa o puteti intinde. Presarati putina sare.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il presarati deasupra.
Ardeiul kapia il taiati rondele si il asezati peste patrunjel.
Acoperiti salata si o dati la rece 2-3 ore sau chiar peste noapte.
O portionati si serviti!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu