Ingrediente:
Pentru crema de vanilie:
- 2 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 400 ml lapte
- 2 linguri amidon
- vanilie
- 50 gr unt
Pentru aluat:
- 500 gr faina
- 230 ml lapte
- 50 gr zahar
- 2 oua
- 7 gr drojdie uscata
- 50 gr unt moale
- vanilie
- coaja rasa de portocala
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Mai intai pregatiti crema de vanilie, ca sa aiba timp sa se raceasca.
Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu zaharul.
Adaugati laptele, amidonul, amestecati bine si trasferati pe foc.
Fierbeti crema la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca.
O dati deoparte cand este gata, incorporati untul si vanilia.
Acoperiti cu o folie alimentara, lasati sa se raceasca.
Aluatul:
Incalziti laptele, sa fie usor caldut.
Intr-un bol cerneti faina.
Adaugati drojdia, zaharul, un praf de sare, coaja rasa de portocala si amestecati.
Bateti usor ouale, le adaugati si pe aceastea, apoi turnati laptele treptat si vanilia.
Framantati bine, cu mainile sau la robot.
La final puneti untul moale si framantati pana este bine incorporat.
Acoperiti aluatul, il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.
Ungeti cu putin ulei masa de lucru, rasturnati aluatul.
Intindeti o foaie potrivit de groasa, decupati gogosile cu un pahar sau cu un cerc metalic.
Le acoperiti cu un prosop, le mai lasati 30 de minute la dospit.
Intr-o tigaie puneti mai mult ulei si il incingeti.
Incepeti si prajiti gogosile, la foc potrivit, pe ambele parti.
Le scoateti pe un platou, pe servetele de bucatarie.
Crema de vanilie, rece, o mixati 1-2 minute.
Puneti un dui cu varf subtire intr-un pos, puneti in pos crema.
Faceti o mica gaura cu un varf de cutit in fiecare gogoasa, le umpleti cu crema.
Le pudrati cu zahar si serviti.
Va ies cam 22-25 de gogosi!
Sa aveti pofta, ca sunt delicioase!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu