Ingrediente:
Pentru blat:
- 10 oua
- 5 linguri indulcitor natural pulbere 1:2 (sau 10 linguri zahar)
- 80 ml ulei
- 120 ml lapte
- 1 praf de copt
- 100 gr migdale macinate
- 8 linguri faina
- vanilie
Pentru jeleul de mure:
- 550 gr mure
- 2 linguri indulcitor natural pulbere 1:2 (sau 4 linguri zahar)
- 2 linguri amidon
Pentru crema de vanilie:
- 400 ml lapte
- 4 linguri amidon
- 3 linguri indulcitor natural pulbere 1:2 (sau 6 linguri zahar)
- 100 ml smantana pentru frisca neindulcita
- vanilie
Pentru crema de ciocolata:
- 2 galbenusuri
- 50 ml smantana pentru frisca neindulcita
- 150 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor
- 500 mascarpone
- 1 lingura indulcitor natural pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Galbeusurile le mixati cu indulcitorul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugati uleiul, laptelele si vanilia, le incorporati usor cu un tel.
Albusurile le bateti bine spuma cu un praf de sare.
Intr-un bol amestecati faina cu migdalele macinate si praful de copt.
Peste galbenusuri puneti jumatate din bezea, jumatate din compozitia uscata si amestecati usor cu o paleta.
Puneti restul de bezea, compozitia uscata si procedati la fel.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Ungeti cu putin ulei o tava de 34/36 cm, o tapetati cu hartie de copt.
Puneti prima parte de compozitie, o nivelati.
Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute.
La fel procedati si cu celelalte doua foi.
Le lasati sa se raceasca.
Jeleul de mure:
Intr-un vas puneti murele cu indulcitorul, le fierbeti la foc potrivit 4-5 minute.
Le luati de pe foc, le pasati cu un blender vertical si treceti piureul prin sita, eliminati semintele.
Amestecati piureul obtinut cu amidonul, il puneti pe foc si invartiti, pana se ingroasa.
Il dati deoparte, il acoperiti cu folie, il lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Intr-o cratita mica amestecati laptele cu amidonul si indulcitorul.
Transferati pe foc, focul sa fie la mic.
Invartiti in crema mereu cu un tel, iar cand s-a ingrosat, o dati deoparte.
O acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Mixati crema rece 2 minute.
Frisca rece o mixati spuma cu vanilia.
Adaugati frisca peste crema, amestecati usor cu o paleta.
Crema de ciocolata:
Intr-o cratita mica puneti galbenusurile, frisca si ciocolata rupta bucati.
Puneti pe foc, focul sa fie la mic, amestecati continuu pana obtineti o crema omogena si ciocolata este topita.
O luati de pe foc, lasati 10 minute sa se racoreasca.
Mascarponele il mixati cu indulcitorul pudra.
Adaugati crema de ciocolata calduta peste, mixati usor pana obtineti o crema omogena.
In tava in care ati copt blaturile, asezati prima foaie.
Puneti jumatate din jeleul de mure, il nivelati, apoi puneti crema de ciocolata.
Asezati a doua foaie, restul de jeleu, apoi crema de vanilie.
Deasupra puneti ultima foaie de blat.
Acoperiti prajitura cu folie, o dati la rece cateva ore.
Topiti putina ciocolata alba, cu care decorati prajitura.
O portionati si serviti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu