joi, 8 martie 2012

Tarta cu umplutura de visine

Este o tarta ce iti incanta papilele gustative, mai ales daca va plac deserturile putin acrisoare si in plus este de post.
Am zis ca daca tot este 8 martie sa va aduc si un desert, un martisor dulce, prin care sa va urez sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire.La multi ani!!!

Ingrediente:

Aluat:
  • 125 gr margarina la pachet Unirea
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 1 plic praf de copt
  • 230 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
Umplutura:
  • 400 gr visine fara samburi
  • 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
Mod de preparare: 
Aluat: 
Mixam margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei)  cu zaharul vanilat,zaharul si apa.
Adaugam praful de copt, coaja de portocala, iar la urma faina, pe care o punem treptat.
Framantam cu mana pana ce faina este incorporata, iar aluatul devine nelipicios.
Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam praful de budinca cu putin sirop de visine.
Acest amestec il punem peste restul siropului, adaugam zaharul vanilat.
Turnam tot acest amestec intr-o cratita si punem pe foc, la flacara mica pana se ingroasa.
Cand este ingrosata dam deoparte de pe foc, punem visinele si coaja de portocala.
Amestecam bine apoi lasam sa se raceasca compozitia.
Scoatem aluatul din frigider.
Presaram niste faina alba pe masa de lucru, apoi cu sucitorul intindem alauatul pana obtinem o foaie subtirica.
Tapetam o tava de tarta cu margarina si asezam cu grija foaia in tava.
Taiem marginile, intepam cu furculita foaia, apoi turnam umplutura.

Din marginile aluatului facem o foaie si decupam forme pe care le vom pune deasupra.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (160-175 de grade) si o lasam acolo pana ce aluatul prinde o culoare aurie, circa 35 de minute.
Cand este gata o scoatem si o lasam la racorit, apoi servim.
Daca nu va place sa fie prea acrisoara umplutura, puneti 2-3 linguri de zahar in compozitia de budinca.


10 comentarii:

  1. Cred ca e o bunatate!La multi ani,Rocsi!Iti doresc o primavara cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani.

    Imi plac visinele la nebunie, proaspete si in prajituri.
    Din pacate, unde sint eu, nu am vazut niciodata visine conservate. O sa trebuiasca sa astept sa vina vara ca sa incerc prajitura ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani!!mai gasesti in supermarcheturi congelate si sunt bune si alea.Sau poate gasesti compot de visine fara samburi.Pup!!

      Ștergere
  3. Dulce-acrisoara... hmm o nebunie! La multi ani de 8 martie, sa ai o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult.Sa ai o primavara plina de impliniri.pup!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deserturile acrisoare sunt printre preferatele mele.O tarta gustoasa ai pregatit.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot ce este cu visine imi place, abea astept sa apara si in piete :)
    Te pup si-ti doresc un weekend calduros (sa speram :P)

    RăspundețiȘtergere