Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc dezosata
- 4-5 carnaciori proaspeti
- 3 linguri ulei
- 1 rosie mare
- 1 ceapa
- 5-6 catei usturoi
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 150 ml vin rosu
Luam vasul de vitroceramica Pyroflam si punem uleiul la incins.
Carnea se spala si sa taie bucatele.
Acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe ambele parti.
Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi o adaugam peste carne si o lasam 2-3 minute sa se inmoaie.
Se pune sarea,piperul,boiaua de ardei dulce si se stropeste cu apa,din cand in cand,dar sa fie calduta.
Rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune peste carne si reglam un foc potrivit pentru tochitura,pe care o si acoperim cu acel minunat capac de sticla.
Cand e aproape gata carnea, se pune vinul si 5-6 catei de usturoi tocati marunt.
La urma se pun si 4-5 carnaciori proaspeti ,taiati in doua si mai lasam pe foc pana se rumenesc si acestia.
Cand e gata luam vasul de pe foc si lasam sa se racoreasca putin.
Intr-un ceaun punem si pregatim o mamaliguta.
Asezam pe o farfurie tochitura pregatita in acest vas.
Servim alaturi de muraturi si mamaliguta calda ce o pregatim.
Sunt foarte multumita de acest vas.Carnea a iesit mai frageda si s-a pregatit mai repede.
Iar in privinta vasului,pot sa zic ca se curata foarte usor si este ca si nou.
Multumesc celor de la Bucatar Real!
rocsy , bravo! buna mancarica ai facut! bafta in continuare. pup
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draguta.Pup!
Ștergere