Ingrediente:
- 1 gaina de tara
- 1 rosie mare
- 1 morcov
- 3 foi de ceapa verde
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei kapia
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta de gogosari
- patrunjel verde
- sare
- piper
- bors pentru acrit
- 1 ou
- sare
- faina alba
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie foarte, foarte subtire, apoi taiem taiteii cat dorim de lungi si de lati si ii rasfiram pe masa sa se usuce putin.
Gaina o parlim putin pe flacara aragazului pentru a se curata mai bine de puf si alte cele.
O spalam bine, apoi o portionam.
Intr-o oala mai mare punem apa, bucatile de carne, le punem pe foc, acoperim oala.
Spumam cu o paleta cat este necesar si lasam pana este destul de bine patrunsa.
Eu am fiert gaina cu o seara inainte in oala sub presiune timp de 40 de minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.
Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim apoi il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Foile de ceapa verde le facem rondele, iar rosia o decojim si o taiem bucati potrivite.
Incercam carnea cu o furculita si cand consideram ca este suficient de fiarta adaugam ardeii, ceapa si morcovul.
Lasam sa fiarba cam 15 minute, punem rosiile, foile de ceapa verde si 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.
Condimentam cu sare, piper, incorporam pasta de gogosari si fierbem pana sunt si legumele patrunse.
Separat punem niste bors la clocotit, turnam peste ciorba in functie de cat dorim sa fie de acra.
Cand ciorba clocoteste iar, punem taiteii usor, amestecam sa nu se lipeasca intre ei si acum lasam la foc potrivit pana ce acestia sunt fierti.
Tragem ciorba de pe foc, iar deasupra presaram patrunjle verde tocat.
Pofta buna!
Da da sunt doritori cum sa nu :)
RăspundețiȘtergereSunt prima ca tare bine arata!!
Multumesc Dea si te astept a masa!
ȘtergereNimic nu se compara cu o cioba cu taietei de casa!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru apreciere!
ȘtergerePune 4-5 polonice si nu mai sta pe ganduri,hai!
RăspundețiȘtergereA,vezi sa aduni taitelul,imi place cat mai mult!:)
Am notat Adina, acusi vin cu portia ta. Multumesc pentru vizita!
ȘtergereSi eu prefer taiteii de casa! Nici nu se compara cu cei de cumparat la textura sau gust.
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca iti plac...
ȘtergereMmmm,nici nu ma mai uit,pentru ca m-ai lovit tare cu ciorba ta;imi place mult,mult iar a ta arata bestial!!
RăspundețiȘtergereBravo gospodino,te pup pentru ciorba asta dar nu numai!!!
Multumesc mul Lubita pentru cuvintele tale frumoase si pentru aprecierea ta. Te pup si seara placuta!
ȘtergereMai , ciorbita asta este o adevarata nebunie !!! Are o culoare ..... <3
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Magda pentru apreciere!
Ștergere