Ingrediente:
- 1 castronel urzici
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu
- 100 gr rosii decojite
- 2 linguri pasta de rosii de casa
- 3 linguri ulei
- 1 canita mica orez
- sare
- piper
- 1 lingura plina zarzavat
- bors pentru acrit
Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs.
Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.
Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate, in afara de urzici, 3-4 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.
Turnam apa si cand incepe sa clocoteasca, adaugam zarzavatul si patrunjel verde tocat.
Lasam sa fiarba putin, dam drumul la urzici, presaram sare si piper.
Orezul il spalam in doua ape, cand legumele sunt patrunse mai bine de jumatate, ii dam drumul in ciorba.
Amestecam bine, gustam cateva boabe cam cand credem ca este fiert, apoi adaugam pasta de rosii si bors pe care il fierbem inainte, dupa gust.
O lasam sa mai dea cateva clocote ciorba si inchidem aragazul.
Pofta buna!
Ce noroc pe tine !
RăspundețiȘtergereAi si pus mana pe urzici .Eu inca nu am dat de ele.
Delicioasa si sanatoasa ciorbica ta !
P.S: Mi-am dat seama ca nu te aveam in lista mea de urmariti generali. Acum te adaug !
Pupici !
Adina a gasit mama cand a fost la bunici, dar nu foarte multe ca la noi in zona inca este rece..Ma bucur ca iti place ciorba. Pup.
ȘtergereE buna,e sanatoasa dar nu-ti place cu urzici mai multe??
RăspundețiȘtergereO seara buna in continuare!!
Multumesc Lubita. A gasit mama putintele urzici cand a fost, eu nu mananc deloc ca nu imi plac. Pup!
ȘtergereUrziiici ... ce pofta mi-ai facut , trebuie sa merg la piata sa cumpar , sa fac un pilaf de urzici ... Doamne , cat imi plac ; si ciorba-i o idee (doar ptr mine , ca ,,umflatului" nu-i plac ciorbele/borsurile .
RăspundețiȘtergereBunuta ciorbita ta , Rocs :)
Diana ma bucur ca iti place ciorbita mea..Pup!
Ștergere