duminică, 16 martie 2014

Pariziene cu crema de vanilie si visine de post

O reteta de post super delicioasa. Raman moi si pufoase chiar si dupa ce se racesc. Vi le recomand cu drag!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 50 gr unt vegan sau margarina la pachet
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte de soia
  • 25 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
Crema:
  • 400 ml lapte de soia
  • 3 linguri potrivite cu amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul:
Topim untul vegan, iar laptele il punem pe foc pana devine caldut.
Frecam drojdia cu o lingura de zahar, punem 2 linguri lapte de soia cald, 1 lingura de faina, amestecam bine si lasam 10 minute la loc ferit de curent.
Intr-un bol cernem faina.
Peste adaugam zaharul, untul topit, praful de sare, drojdia, coaja rasa de lamaie si amestecam usor cu mana.
Laptele il turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor de lucrat.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa 1 ora, dar la loc cald.

Crema:
Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si 6-7 linguri din laptele de soia.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam amestecul de amidon.
Lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam continuu.
Acoperim cu o folie crema pana se raceste, apoi incorporam visinele.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru curata si il impartim in noua bucati egale.
Intindem prima foaie in forma ovala, iar pe lungime, in partea de jos punem umplutura, iar cealalta jumatate o taiem fasii.
Venim putin cu lateralele peste crema, apoi rulam. La fel procedam cu toate.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam parizienele.
Le lasam 10 minute sa mai cresca in tava, apoi le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor, amestecam intr-o cana 4-5 linguri apa, 1/2 lingura zahar pudra, cativa stropi de ulei si cu acest amestec le ungem.

Le lasam sa se raceasca, le pudram cu zahar apoi le punem intr-un bol si le acoperim.
Pofta buna!







16 comentarii:

  1. Minunat arata! As putea sa beau cafeaua la tine azi?

    RăspundețiȘtergere
  2. frumusele si bune. Doua sunt ale mele, da? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa refuz aceste pariziene de post, ca arata extraordinar de bine!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tii cat de frumoase si rumenele is! Iau si eu una fata draga.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Alina. Te-as servi cu drag dar tare repede s-au papat :). pup!

      Ștergere
  5. Arata extraordinar, iar combinatia crema de vanilie si visine este perfecta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata extrem de bine,o sa o incerc saptamana asta si va dau de stire cum a iesit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur foarte mult ca iti plac. Daca le incerci te astept cu ele la concurs aici: https://www.facebook.com/119535731538165/photos/a.121100931381645.25238.119535731538165/284852291673174/?type=1&theater

      Ștergere