Ingrediente:
- 2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
- 50 gr de unt
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 cana de vin rosu
- 1/2 cana de apa
- 1 lingura rasa pasta de tomate
- sare
- piper
- 1 lingurita boia dulce
- 2 catei de usturoi
Pentru sos:
- 150 gr iaurt 0,1 % grasime
- 5 linguri de smantana
- 200 gr ciuperci taiate
- 2 castraveti murati
- sare
- piper
Mod de preparare:
Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie.
Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper.
Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile.
Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor.
Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava.
Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute.
Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta.
Cand sunt gata ii scoatem din cuptor.
Sosul:
Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Castravetii murati ii facem cubulete.
Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust.
Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim.
Pofta buna!
Ce bine arată mușchiulețul ăsta!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru apreciere!
ȘtergereBun bun alaturi de un pahar de vin alb :*
RăspundețiȘtergereAi mei au servit un pahar de coniac ...
ȘtergereFoarte bine arata muschiuletul, si gatit la cuptor e mult mai savuros :) Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Simona! Pup!
Ștergere