Ingrediente:
Pentru briose:
- 2 oua
- 150 gr zahar
- 60 ml ulei
- 200 gr iaurt
- 2 linguri cacao
- 170 gr faina
- 1 praf de copt
- 80 gr ciocolata amaruie
- 2 linguri esenta de vanilie
Pentru crema:
- 250 gr mascarpone
- 100 gr miam-miam de vanilie (dulceata de lapte, gasiti la Bunatati din Natura)
- 1 lingura zahar pudra
- 2 foi de gelatina
- mure din dulceata pentru decor
Mod de preparare:
Briosele:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Cernem faina si cacaoa.
Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam.
Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie.
Luam niste forme de briose din silicon, iar cu o lingura punem compozitie, cat sa le umplem pe 3/4. Puteti folosi si o tava de briose in care puneti niste hartiute.
Le asezam intr-o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose.
Crema:
Intr-un bol punem niste apa rece, foile de gelatina si le lasam la hidratat 5 minute.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si dulceata de lapte.
Scoatem foile de gelatina hidratate, le stoarcem, le punem intr-un vas, pe baie de aburi, pana se topesc.
O adaugam peste crema mascarpone si amestecam bine.
Cu o lingurita luam crema si punem pe fiecare briosa. Puneti crema o lingurita cu varf, pentru ca este suficienta si va ajunge pentru toate briosele.
Le decoram cu mure din dulceata, le dam putin la rece.
Pofta buna!
Un dulce de nerefuzat!! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! Pup!
ȘtergereLa multi ani, Rocsy!
RăspundețiȘtergereMultumesc la fel!
ȘtergereMmm,ce bune trebuie sa fi fost!!
RăspundețiȘtergereFericire multa-ti doresc in loc de la multi ani,pentru ca-i prea tarziu!!
Multumesc mult Lubita. Sa stii ca eu consider ca, niciodata nu este tarziu pentru o urare frumoasa. Te pup!
Ștergere