Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 2 rosii
- 150 gr tofu
- 3 linguri ulei de masline
- 3-4 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
- rozmarin uscat
- busuioc uscat
- 3-4 linguri boabe de porumb
Mod de preparare:
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem felii potrivit de groase.
Le presaram cu sare, le lasam asa 15-20 de minute, apoi cu servestele de bucatarie stergem zeama lasata de pe fiecare bucata.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim la foc potrivit bucatile de dovlecel, pe ambele parti, le scoatem pe un platou.
Spalam rosiile, scoatem cotorul si le feliem.
Branza tofu o scurgem de zeama, o feliem.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, putin rozmarin si busuioc uscat.
Montam turnulete pe un platou: felie de rosie, felie de dovleac, tofu, dovleac, tofu, rosie si dovleac. La fel procedam si cu celelalte pana terminam toate ingredientele.
Deasupra punem dressing-ul pregatit, apoi presaram boabe de porumb.
La acest peparat ar merge sa folosim un amestec de ierburi italienesti: http://www.pastaidevanilie.ro/ierburi/39-ierburi-italienesti.html
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu