- 300 gr aluat foietaj
- 500 gr branza de vaci
- 3 oua + 1 pentru uns
- 3 cepe verzi
- 1 legatura mica marar verde
- 2 linguri smantana
- 6 linguri boabe de porumb (eu am folosit de la Sun Food)
- sare
- piper
- mac
Mod de preparare:
Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta.
Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol.
Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam verdeata in branza, apoi ouale si smantana.
Dam gust cu sare si piper, iar la final adaugam boabele de porumb.
Presaram faina pe masa de lucru, punem foaia de aluat, o mai intindem putin, sa fie cam cat tava in forma de chec, pe care o vom folosi.
Tapetam cu hartie de copt tava, punem aluatul.
Turnam compozitia de branza in interior, o nivelam.
Marginile de aluat le taiem cu o rotita zimtata, apoi le impletim frumos peste branza.
Batem oul spuma, cu un penson ungem placinta, iar deasupra presaram mac.
Dam placinta in cuptorul incins, reglam temperatura cuptorului potrivita si o lasam acolo pana se rumeneste placinta dar in acelasi timp sa fie coapta.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.
Merita incercata varianta asta cu porumb, cred ca e minunata!
RăspundețiȘtergereAi mei au fost super incantati!
Ștergere