Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 gr faina
- 15 gr drojdie
- 1 lingura zahar
- 30 gr unt topit
- 150-200 ml lapte caldut
- un praf de sare
Umplutura:
- 1 borcan mic ciuperci taiate (am folosit de la Sun Food)
- 6 linguri boabe de porumb (am folosit de la Sun Food)
- cateva masline
- 120 gr cascaval
- 1 lingura susan
Mod de preparare:
Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana.
Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit.
Spre final mai picuram lapte, pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Scurgem ciupercile de zeama, le spalam sub jetul de apa, le asezam pe niste servetele sa se scurga din apa.
Maslinele le taiem feliute.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru si il rasturnam.
Intindem o foaie potrivit de groasa, luam o forma de mini tarta, o punem cu gura in jos si decupam aluatul dupa ea. Mi-au iesit 8 cercuri din aceasta cantitate, formele fiind potrivite.
Asezam fiecare cerc de aluat in forma, il tapetam bine si pe peretii formelor. Le intepam cu o furculita.
Punem in fiecare ciupercute, boabe de porumb, felii de masline si cascaval ras. Deasupra presaram susan.
Asezam formele pe o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand s-au rumenit, le scoatem, le lasam putin la racorit si le savuram.
Sa aveti pofta!
Cat sunt de frumoase!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
Ștergere