marți, 21 aprilie 2015

Cremsnit

Cremsnitul este o prajitura ce imi place foarte mult, dar nu am mancat din copilarie si nu facusem niciodata. Acum, la cererea unei prietene am pregatit. Este o prajitura super delicioasa, aromata, doar ca am facut o mica greseala, am pus unt ceva mai putin si crema nu a fost super cremoasa. Am adaugat untul in crema fierbinte, l-am incorporat si cand s-a racit am observat ca mai mergea putin unt. Eu la ingrediente o sa va scriu cu mai mult unt, ca sa va iese totul asa cum trebuie.

Ingrediente:
  • 3 foi de cremsnit
  • 1200 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri amidon
  • 220 gr unt de 80% grasime
  • 1 pastaie de vanilie
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul.
Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat.
La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci.
Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, tragem cratitta de pe foc.
Untul il taiem cuburi, il incorporam treptat in crema fierbinte.

Asezam prima foaie, punem jumatate din crema calda, o nivelam.
Punem iar foaie, restul de crema si ultima foaie.

Presam usor cu mana, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, o pudram cu zahar, apoi o dam la rece.
Pofta buna!



4 comentarii:

  1. Ce bine arata! Mie imi place mult de tot cremesul. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place mult de tot ... pacat ca nu prea se taie frumos :( ... tie ti s-a taiat f bine ,bv Rocs !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana trebuie sa nimeresti crema si sa il tii la rece inainte sa il tai. Dar sa stii ca si eu l-am sectionat putin cam greu. Te pup!

      Ștergere