Ingrediente:
- 3 foi de cremsnit
- 1200 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 10 linguri amidon
- 220 gr unt de 80% grasime
- 1 pastaie de vanilie
- zahar pudra
Mod de preparare:
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul.
Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat.
La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci.
Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, tragem cratitta de pe foc.
Untul il taiem cuburi, il incorporam treptat in crema fierbinte.
Asezam prima foaie, punem jumatate din crema calda, o nivelam.
Punem iar foaie, restul de crema si ultima foaie.
Presam usor cu mana, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, o pudram cu zahar, apoi o dam la rece.
Pofta buna!
Ce bine arata! Mie imi place mult de tot cremesul. Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Paula! Pup!
ȘtergereSi mie imi place mult de tot ... pacat ca nu prea se taie frumos :( ... tie ti s-a taiat f bine ,bv Rocs !
RăspundețiȘtergereDiana trebuie sa nimeresti crema si sa il tii la rece inainte sa il tai. Dar sa stii ca si eu l-am sectionat putin cam greu. Te pup!
Ștergere