Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 100 gr iaurt
- 40 ml ulei
- 100 gr nuca de cocos + 1 lingura zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 170 gr faina
- un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos.
In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul, apoi iaurtul.
Cernem faina, o adaugam treptat in compozitia de mai sus. La final punem praful de copt si esenta de vanilie.
Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, turnam compozitia.
Luam cu lingura din albusurile batute cu nuca de cocos si punem deasupra checului, pe intreaga suprafata. Apasati usor cu lingura sa intre in compozitia de oua, eu nu am facut acest pas si nuca mea de cocos s-a rumenit putin.
Dam tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si lasam checul pana este copt, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il lasam sa se raceasca, apoi il servim ca e prea bun!
Nu este trecuta cantitatea de faina.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru atentionare!
Ștergere