Ingrediente:
- 275 gr branza de vaci bine scursa
- 2 oua
- 2 linguri sos caramel
- 3 linguri amidon
- 7 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite esenta de vanilie
- un praf de sare
- crema de ciocolata (eu am folosit din aia in doua culori de la borcan)
- zahar pudra
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus.
Punem praful de sare, amidonul, faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei linguri.
La final aromatizam totul cu esenta de vanilie.
Vom obtine un aluat usor moale si lipicios.
Pregatim o tava in care presaram niste faina.
Ne infainam si mainile, luam bucati din compozitie, le aplatizam, punem cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi formam niste mingiute. Trebuie sa avem foarte bine infainate minile, altfel o sa va fie greu sa le modelati.
Gogosile formate le asezam in tava in care am pus faina. Mie mi-au iesit 12 bucati, potrivite ca marime.
Cand le terminam de facut, punem ulei intr-o tigaie, o transferam pe foc.
Cand uleiul s-a incins, reglam focul sa fie potrivit, punem gogoselele la prajit.
Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem intr-un bol, pe servetele de bucatarie.
Eu am rumenit doua ture de gogosi si am schimbat uleiul dupa prima tura, pentru ca a mai iesit din ciocolata si s-a inegrit putin.
Le lasam putin sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Pofta buna!
Ce bune sunt, Rocsy !
RăspundețiȘtergereSuper !
Multumesc mult! Pup!
ȘtergereArata super bine! Pufoase si delicioase! :X Trebuie incercate!
RăspundețiȘtergereSa le incerci Dey, sunt grozave. Pup!
Ștergere