Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat, mai mic
- 2 linguri orez
- 1 canita ghebe in sare
- 1 lingura parmezan ras
- 3 fasii lunguiete si grosute de cascaval
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2 linguri ulei
- 300 gr foietaj
- 1 ou
Mod de preparare:
Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel de bucatarie de surplusul de apa.
Cu ajutorul unui ciocan de snitele, batem pieptul usor, pana obtinem o fasie de carne potrivit de subtire. Aveti grija sa nu il rupeti.
Condimentam carnea cu putina sare si piper.
Ghebele desarate, le scurgem bine si le taiem maruntel.
Intr-un bol amestecam orezul, ghebele, parmezanul si putin piper.
Pe o margine a pieptului, punem aceasta umplutura, deasupra asezam bucatile de cascaval, apoi rulam strans.
Amestecam uleiul cu putina sare, piper, boia si cu ajutorul unui penson, ungem rulada.
Foietajul il mai intindem putin, asezam rulada de un capat.
Rulam iarasi cat sa acoperim bine rulada cu aluat si inchidem capetele.
Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu ou batut.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos.
Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit putin si servim.
Poate fi servita cu o salata, cu niste legume la gratar sau chiar cu ceva muraturi.
Sa aveti pofta!
Buna draga mea ! :)
RăspundețiȘtergereAi niste poze atat de frumoase, luminoase, cu atentie la detaliu...
retetele sunt excelente
de ce postezi pozele in format asa mic?
bine eu sunt si chioara din nascare dar ai o pagina de site atat de frumoasa si curata... si eleganta ... si ai avea loc...
Multumesc...
O zi frumoasa !
Daniela
Buna. Multumesc mult pentru apreciere. Daca dai click pe poza, sunt foarte mari, o sa vezi. Au cam 1600 pe 1200. Probabil se vad mici, pentru ca asa este formatul paginii, dar ele sunt chiar mari. incearca cu click pe ele si o sa vezi. Multumesc mult inca o data. Seara buna!
Ștergere