luni, 6 iunie 2016

Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi

Nu sunt mare fana a pastelor, nu pot sa zic niciodata, vaaai ce mult imi plac pastele! Insa, o data la ceva timp, niste paste cu mult sos de rosii mananc si eu. De aceasta data, am zis sa pregatesc paste cu sos alb, cu branzeturi si chiar au fost neasteptat de bune si gustoase. Deci, din cand in cand, merge si o portie calda de paste, dar neaparat sa aiba mult sos!

Ingrediente:
  • 250 gr penne
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 40 gr parmezan
  • 60 gr cascaval
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde
  • cateva fasii de parmezan
Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem apa cu sare si o transferam pe foc.
Cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam pastele si le fierbem 8-10-12 minute, depinde de tipul de paste folosit.
Cand sunt fierte, le rasturnam intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine.
Usturoiul il curatam, il taiem in doua.
Ciupercile le spalam si le punem la scurs.
Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si usturoiul.

Le innabusim la foc potrivit 2 minute, apoi adaugam o canita de apa.
Lasam la foc potrivit, pana scade tot lichidul.
Atat cascavalul cat si parmezanul, le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.
Cand lichidul a scazut, scoatem usturoiul, dam focul la mic, punem smantana de gatit, amestecam, apoi adaugam si branza.

Presaram sare si piper dupa gust.
Amestecam bine, pana branzeturile sunt complet topite.
Tragem tigaia de pe foc.
Punem portii in farfurii, presaram patrunjel verde tocat, fasii de parmezan si servim.
Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu