luni, 8 mai 2017

Omleta cu spanac la cuptor

Cum incepe sa vina caldura, incerc sa fac retete mai usoare, sa le putem servi cu salate ca sa profitam de legumele proaspete de pe piata. Aceasta omleta este ideala pentru orice moment din zi si se face cu ingrediente destul de simple. Deci, servim o omleta calda?

Ingrediente:
  • 7 oua
  • 2 linguri smanatana de tara
  • 120 gr mozzarella
  • 150 gr spanac proaspat
  • 1/2 ardei kapia
  • 2  crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline + 2 linguri ulei de masline pentru sotat spanacul
  • 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Spalam bine spanacul.
Intr-o oala punem niste apa, o transferam pe aragaz.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator.
Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt.
Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de masline, spanacul tocat si catelul de usturoi curatat.
Il sotam 2-3 minute, scoatem usturoiul si tragem tigaia de pe foc.
Ouale le batem spuma cu sare si piper.
Incorporam smantana.
Mozzarella o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, o adaugam peste oua.
Ardeiul kapia il taiem cubulete, il punem peste compozitia de mai sus impreuna cu spanacul.
La final adaugam mararul verde, tocat marunt.

Tapetam o tava de 20/22 cm cu hartie de copt, punem o lingura de ulei de masline, il intindem pe toata hartia.
Turnam compozitia de omleta.

O introducem in cuptorul incins, la 170 de grade, pana aceasta devine rumena si este coapta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute sa se racoreasca.

Se serveste calda cu o salata de legume proaspete.
Sa aveti pofta!



2 comentarii:

  1. Cred ca as putea manca omleta in fiecare zi, atat de mult imi place. De-abia astept sa vina primavara sa pot pune legume proaspete in ea :)), iar reteta ta mi-a lasat gura apa

    RăspundețiȘtergere