Ingrediente:
- 7 oua
- 2 linguri smanatana de tara
- 120 gr mozzarella
- 150 gr spanac proaspat
- 1/2 ardei kapia
- 2 crengute marar verde
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline + 2 linguri ulei de masline pentru sotat spanacul
- 1 catel de usturoi
Spalam bine spanacul.
Intr-o oala punem niste apa, o transferam pe aragaz.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator.
Dupa ce s-a racorit cam 5 minute, il tocam marunt.
Incingem o tigaie, punem 2 linguri ulei de masline, spanacul tocat si catelul de usturoi curatat.
Il sotam 2-3 minute, scoatem usturoiul si tragem tigaia de pe foc.
Ouale le batem spuma cu sare si piper.
Incorporam smantana.
Mozzarella o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, o adaugam peste oua.
Ardeiul kapia il taiem cubulete, il punem peste compozitia de mai sus impreuna cu spanacul.
La final adaugam mararul verde, tocat marunt.
Tapetam o tava de 20/22 cm cu hartie de copt, punem o lingura de ulei de masline, il intindem pe toata hartia.
Turnam compozitia de omleta.
O introducem in cuptorul incins, la 170 de grade, pana aceasta devine rumena si este coapta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute sa se racoreasca.
Se serveste calda cu o salata de legume proaspete.
Sa aveti pofta!
Cred ca as putea manca omleta in fiecare zi, atat de mult imi place. De-abia astept sa vina primavara sa pot pune legume proaspete in ea :)), iar reteta ta mi-a lasat gura apa
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca va place reteta mea. Multumesc!
Ștergere