Ingrediente:
Pentru crusta:
- 300 gr biscuiti simpli
- 120 gr unt
- 5 linguri lapte
Pentru crema:
- 400 gr mascarpone
- 300 gr crema de branza
- 300 ml frisca lichida
- 80 gr zahar pudra
- 2 lingurite vanilie
- coaja rasa de lime
- 4 foi de gelatina
- circa 700 gr capsuni proaspete
- 8-10 praline de ciocolata
Pentru decor:
- capsuni
- rulouri cu vanilie
- ciocolata alba
Mod de preparare:
Crusta:
Topiti untul pe baie de aburi.
Biscuitii ii rupeti bucati, ii rasturnati in blender si ii macinati.
Amestecati biscuitii macinati cu untul, invartiti bine amestecul cu o paleta, iar la final incorporati laptele.
Asezati un inel detasabil de 22-24 cm, pe un platou.
Rasturnati crusta in interiorul inelului, apasati bine cu mana sau cu dosul unui pahar.
Dati crusta la frigider.
Crema:
Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece.
Amestecati mascarponele, crema de branza, zaharul pudra, le mixati bine.
Frisca o mixati, pana prinde putina consistenta, sa nu fie spumoasa.
Puneti frisca peste branza, amestecati cu o paleta.
Adaugati vanilia si coaja rasa de lime.
Scurgeti foile de gelatina de apa, le topiti pe baie de aburi.
Incorporati gelatina topita in crema, amestecand bine cu paleta, sa nu se formeze cocoloase de gelatina.
Spalati bine capsunile, le stergeti cu servetele, indepartati coditele.
Le taiati pe jumatate, dar nu chiar pe toate.
Scoateti crusta de la frigider, puneti pe marginea inelului jumatati de capsuni.
Turnati cam jumatate din crema, o nivelati.
Restul de capsuni le taiati cuburi.
Le puneti peste crema, adaugati si pralinele taiate bucati.
Turnati restul de crema, o intindeti bine.
Dati cheesecake-ul la rece, pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Dupa acest timp, indepartati inelul.
Capsunile, le treceti pe jumatate prin ciocolata neagra topita, decorati cu ele.
Mai puneti bucati de rulouri cu vanilie, iar deasupra radeti ciocolata alba.
Portionati si serviti.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu