A inceput sezonul capsunilor dulci si aromate!Imi place sa le servesc asa pentru ca iubesc aceste fructe, dar parca ar merge si un desert delicios cu ele. Avand piscoturi in casa si alte ingrediente, m-am oprit la acest tort diplomat. Nu suntem fani diplomat cei din familie, insa acesta mi s-a parut super, super delicios si deosebit de aromat. L-am servit cu mare placere! Puteti profita si voi ca este plina piata de capsuni si sa pregatiti un mic tort! Nu cumva sa radeti de sectiunea mea, pentru ca eu niciodata nu tai cum trebuie deserturile cu fructe, nu imi ies drepte, desi am cutite grozave, dar nu am eu acest talent de a taia drept! 😀😀😀
Ingrediente:
- 450 gr capsuni + 3 linguri de zahar
- 1 pachet mare piscoturi de cacao
- 450 ml lapte
- 150 gr zahar
- 4 galbenusuri
- 2 linguri pline amidon
- 350 ml frisca lichida
- 2 lingurite vanilie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 6 foi gelatina (10gr)
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
Pentru decor:
- capsuni
- fulgi de ciocolata neagra
- alte decoratiuni
Mod de preparare:
Spalati bine capsunile, indepartati cozile.
Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati.
Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un sirop grozav.
Intr-o cratita puneti galbenusurile, zaharul si le mixati.
Adaugati laptele, amestecati bine.
Incorporati amidonul si amestecati cu telul pana se dizolva de tot.
Trasferati cratita pe foc, focul sa fie mic.
Amestecati continuu cu un tel pana crema se ingroasa si incepe sa fiarba.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie si o bagati in frigider pana se raceste bine.
Cu 15 minute inainte de pregatiti crema finala, scoateti capsunile de la rece, puneti o sita deasupra unui bol, puneti capsunile in sita si le lasati sa se scurga.
Frisca lichida rece, o mixati pana devine spumoasa.
Foile de gelatina le hidratati 10 minute in apa rece.
Le scurgeti de apa, le topiti pe baie de aburi.
Scoateti crema fiarta de la figider, adaugati gelatina topita in fir subtire, mixand continuu.
Crema cu gelatina o puneti peste frisca.
Adaugati vanilia, coaja rasa de lamaie si mixati totul.
La final incorporati zeama de lamaie, capsunile scurse, amestecati usor cu o paleta de silicon.
In siropul de capsuni obtinut, mai adaugati putina apa, amestecati si il folositi pentru insiropat piscoturile.
Puneti un inel detasabil, cu diametrul de 24 cm, pe un platou.
Treceti piscoturile rand pe rand prin sirop, le asezati pe marginea inelului, apoi asezati si la baza.
Puneti jumatate din crema cu capsuni, o nivelati.
Asezati iar un strat de piscoturi insiropate, apoi restul de crema.
Nivelati si dati tortul la rece peste noapte.
A doua zi, il decorati cu jumatati de capsuni pe margine, iar pe mijloc presarati fulgi de ciocolata si alte decoratiuni.
Sa il serviti cu drag!
Pofta buna!
Bravo, Rocsu! Arata minunat!
RăspundețiȘtergerePS. O sectiune taiata perfect nu inseamna neaparat o sectiune atractiva sau apetisanta, in cazul nostru. Mie apetisante mi se par sectiunile astea, cremoase, in fine. Fiecare cu punctul lui de vedere :))) Inca o data, bravo!
Multumesc din suflet, Laura!Nu ne plac deserturile gelatinoase si nu as folosi deloc gelatina, daca nu ar fi necesar. Si mie imi place ca o crema sa fie cremoasa nu teapana, dar mi-ar placea si sa le tai mai frumos :)))))))))
Ștergere