Ingrediente:
- 1 muschiulet de porc
- 250 gr tagliatelle
- 500 gr pasata de rosii
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 catel de usturoi
- 150 gr mozzarella
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat
- 1 lingurita ierburi de Provence
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele.
Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi.
Incingeti o tigaie, puneti o lingura de ulei.
Asezati bucatile de carne si le rumeniti pe ambele parti.
Cand sunt gata, le scoateti pe un platou.
Le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi le taiati bucati pe lung.
Intr-o oala puneti apa cu sare.
O transferati pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca apa, dati drumul pastelor.
Le fierbeti cam 8-10 minute.
Intre timp, pregatiti sosul.
Curatati ceapa o tocati marunt, iar morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica.
Usturoiul curatat il zdrobiti usor cu lama cutitului.
Intr-o tigaie puneti doua linguri de ulei, ceapa, morcovul si usturoiul.
Le innabusiti 2-3 minute la foc potrivit, apoi mai puneti cate putina apa, pana ceapa este bine patrunsa.
Adaugati pasata de rosii, sare, piper, ierburile de provence.
Amestecati bine, lasati sa fiarba 2-3 minute sosul.
Dupa acest timp, scoateti usturoiul, adaugati pastele fierte si scurse de apa.
Amestecati usor cu sosul, incorporati si bucatile de carne.
Acum amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc.
Luati tigaia de pe foc, rasturnati pastele intr-un vas de ceramica.
Mozzarella, o taiati cubulete si o puneti peste paste, iar deasupra presarati si parmezanul ras.
Introduceti pastele in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 10-15 minute, cat sa se topeasca branza.
Le scoateti din cuptor cand sunt gata, la lasati putin sa se racoreasca, apoi le puteti servi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu