Ingrediente:
- 1 conserva file de hering in ulei (am folosit de la Eva Podravka)
- 1 cartof potrivit
- 1 morcov
- 5-6 fire patrunjel verde
- 1 ou
- 1 lingura cu varf parmezan
- 1 lingura faina
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingurita condimente pentru peste (am folosit de la Vegeta Podravka)
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cartoful il curatati, il dati pe razatoarea mica, apoi il scrugeti bine intre maini.
Morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica.
Desfaceti conserva cu peste, o scurgeti foarte bine de ulei, faramitati bucatile de peste cu o furculita.
Usturoiul il curatati si il pisati.
Patrunjelul verde il tocati marunt.
Amestecati intr-un vas cartoful, usturoiul, morcovul si pestele.
Adaugati oul, parmezanul, condimentele pentru peste, sare, piper, apoi si patrunjelul tocat.
La final puneti faina si amestecati bine.
Pe o farfurie puneti niste pesmet.
Luati bucatele din compozitie, formati niste crochete lunguiete, apoi le tavaliti prin pesmet.
Le asezati pe un tocator, pana le terminati pe toate de modelat.
Intr-o tigaie incingeti ulei, dar nu foarte mult, nu este nevoie sa se scufunde in ulei.
Focul il reglati sa fie potrivit spre mic.
Puneti crochetele si le rumeniti pe ambele parti.
Le scoateti cu o paleta, pe o farfurie pe care asezati doua servetele de bucatarie.
Le lasati putin sa se racoreasca, apoi le puteti servi.
Merg foarte bine cu dulceata de ardei iuti, un sos de usturoi sau de ce nu, cu ketchup de casa.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu