Cand este vorba de tarte sarate, niciodata nu le refuzam! Ai mei mananca niste combinatii, eu altele, dar de aceasta data am pregatit una care sa fie pe placul tuturor. Puteti pregati un aluat in casa, insa eu am ales foietajul, pentru ca il aveam in frigider si doream sa pregatesc ceva din el. Iese faina combinatia, satioasa si super gustoasa! Sotul chiar a zis ca e una din cele mai bune si sa mai fac. Deci, ce spuneti, pregatiti si voi una?
Ingrediente:
- 400 gr aluat foietaj
- 1 dovlecel nu foarte mare
- 1 piept de pui potrivit
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- oregano uscat
- 2 linguri ulei de masline
- 3-4 frunze de busuioc verde
- 2 linguri sos asiatic
- 100 gr masline negre fara samburi
- 100 gr mozzarella
- 150 gr cascaval
Mod de preparare:
Spalati dovlecelul, il stergeti si il taiati rondele potrivit de groase.
Le condimentati cu sare, piper, boia si oregano.
Le rumeniti pe un grill, pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.
Pieptul de pui il spalati si il stergeti cu servetele.
Il taiati fasii.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie.
Adaugati bucatile de pui, presarati sare, piper si boia dulce.
Il lasati la foc potrivit, invartiti din cand in cand, pana scade tot lichidul.
La final adaugati sosul asiatic si il mai lasati circa 1 minut pe foc.
Il dati deoparte, adaugati busuiocul verde tocat, amestecati.
Maslinele le faceti felii.
Foietajul il scoateti de la rece, il intindeti putin, sa fie potrivit pentru o tava de 24/37 cm.
Puneti hartie de copt, asezati foietajul. Il intepati cu furculita.
Asezati rondele de dovlecel, apoi puiul si maslinele.
Dati cascavalul si mozzarella pe razatoarea mare, apoi le presarati deasupra.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 35 de minute, pana prinde o crusta rumena deasupra.
Cand este gata, scoateti tarta, o lasati putin la racorit si este gata pentru a fi servita.
Poate fi servita simpla, cu un sos, salata. Eu am ales sa o servesc cu o rosie gustoasa din gradina.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu