duminică, 23 mai 2021

Tarta cu capsuni

 
Abia asteptam sa apara capsunile noastre dulci si aromate, ca sa pregatesc o minunata tarta! Cum incepe sezonul fructelor delicioase, tartele sunt la ordinea zilei, pentru ca sunt preferatele mele si le savurez pana la ultima firimitura. Daca imi dai tarte din astea si prajituri pufoase cu fructe, ma faci cea mai fericita! De cum am intrat in piata vineri, mirosea minunat a capsuni si mi-am dat seama ca este momentul perfect pentru o tarta! Puteti folosi fel si fel de fructe, o puteti servi usor calduta cu inghetata de vanilie sau rece cu frisca sau o crema de vanilie. Mie imi place simpla! Trebuie sa o incercati si voi!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 170 gr unt
  • 2 linguri smantana de tara
  • 1 ou
  • 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)
  • 300 gr faina
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 850 gr capsuni
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri indulcitor pudra 1:2 (sau 4 linguri zahar pudra)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi.
Adaugati oul, smantana, un praf de sare si indulcitorul.
Amestecati usor cu mana, apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina cernuta.
Framantati putin, puneti si restul de faina.
Framantati pana obtineti un aluat omogen.
Rupeti cam un sfert din aluat, il inveliti in folie, il dati la rece.
Pe o hartie de copt, intindeti aluatul intr-o foaie rotunda subtire.
O asezati cu tot cu hartie intr-o tava de tarta, de 26 cm, apasati usor, acoperiti inclusiv peretii tavii.
Surplusul il indepartati cu un cutit, apoi intepati cu furculita din loc in loc.
Acoperiti cu folie tava cu aluat, o dati la rece o ora.
Umplutura:
Spalati capsunile si indepartati coditele.
Le puneti intr-o sita 20 de minute, ca sa se scurga.
Le taiati bucati nu foarte mici.
Peste ele puneti amidonul, indulcitorul, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.
Amestecati usor cu o paleta de silicon, pana toate ingredientele sunt omogene.
Scoateti tava cu aluat, dar si aluat oprit din frigider.
Turnati umplutura peste aluat, o nivelati.
Din aluatul oprit, intindeti o foaie subtirica, taiati cateva fasii si formati un grilaj deasupra tartei.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 40 de minute.
Ultimele 10 minute, reduceti temperatura la 160 de grade.
Cand este gata si frumos rumenita, o scoateti din cuptor.
O lasati sa se racoreasca, apoi o dati la frigider 2-3 ore.
O portionati si o savurati!
Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu