Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 3 linguri indulcitor cocos (sau 4 linguri zahar brut)
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita vanilie
Pentru stratul de mere:
- 3 mere mari (sau 4-5 potrivite)
- 1 lingura indulcitor cocos (sau 3 linguri zahar brut)
- 1 lingura amidon
- 50 ml apa
- 1 lingurita vanilie
Pentru crema cu branza:
- 600 gr branza de vaci
- 250 gr crema e branza
- 120 gr ciocolata alba cu indulcitor
- 2 linguri indulcitor pulbere 1:2 (sau 4 linguri zahar)
- 1 lingurita vanilie
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat.
Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de lamaie si uleiul.
Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat, amestecand cu o paleta.
Puneti si vanilia.
Tapetati fundul unei tavi de 26 cm (cu inel detasabil), cu hartie de copt, turnati compozitia si o nivelati.
O introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 14 minute.
Cand este gata, scoateti blatul din cuptor si il lasati sa se raceasca in tava pentru ca acolo o sa asamblati prajitura.
Stratul de mere:
Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete.
Le puneti intr-o cratita cu apa, indulcitorul cocos si vanilia.
Le transferati pe foc, amestecati si le lasati sa fiarba la foc potrivit cam 4-5 minute.
Dizolvati amidonul cu 3 linguri de apa rece.
Il turnati peste mere si amestecati repede sa nu faca cocoloase.
Cand s-a ingrosat, trageti cratita de pe foc.
Rasturnati compozitia fierbinte peste blatul rece si nivelati.
Lasati sa sa raceasca la temperatura camerei.
Crema cu branza:
Topiti pe baie de aburi 80 de grame de ciocolata.
Intr-un bol puneti branza de vaci, crema de branza, indulcitorul, vanilia si le mixati bine.
Adaugati ciocolata topita, mai mixati putin cat sa se incorporeze.
Restul de ciocolata alba o taiati bucatele, o puneti peste branza si amestecati cu o paleta.
Peste stratul de mere racorit, puneti crema cu branza, nivelati si dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Este de preferat sa acoperiti prajitura.
O scoateti de la rece, indepartati inelul detasabil de la tava.
O decorati cu banuti din ciocolata fara zahar, apoi o taiati si serviti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu