Ingrediente:
- 4 oua
- 170 gr indulcitor pulbere (sau 170 gr zahar)
- 50 gr unt topit
- 30 ml ulei
- 150 gr iaurt
- 200 gr faina
- 1 praf de copt
- 2 lingurite vanilie bourbon
- 2 lingurite esenta de portocale
- 2 mere potrivite
- 1 lingura indulcitor gold (sau 1 lingura zahar brut sau de cocos)
- scortisoara
- 1/2 lingurita de unt
Mod de preparare:
Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete.
Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc.
Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata.
Amestecati, le lasati pana scade tot lichidul si se caramelizeaza usor. Focul sa fie la mic.
Le dati deoparte, le lasati sa se raceasca.
Separati ouale.
Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma.
Untul topit il amestecati cu uleiul si iaurtul.
Incorporati galbenusurile, apoi amestecul de unt-ulei-iaurt.
Adaugati vanilia, esenta de portocale si praful de copt.
Cerneti faina, o adaugati in 2-3 transe, amestecati usor cu o paleta de silicon.
Intr-o tava de briose puneti hartiute, apoi turnati compozitie cat sa le umpleti pe 3/4.
Deasupra puteti cu o lingurita, mere caramelizate.
Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, 20-22 de minute.
Trebuie sa fie rumene si coapte (faceti testul cu scobitoare).
Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le lasati sa se raceasca si serviti.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 15 briose!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu