Ingrediente:
- 300 gr carne tocata (de porc am folosit)
- 1 ceapa verde
- 1 ardei mic kapia
- 3 rosii decojite (am folosit din conserva)
- 1 legatura mica patrunjel verde
- 1 lingura pasta de ardei kapia (optional)
- sare
- piper
- boia de ardei dulce (iute)
- un varf de lingurita praf de usturoi
- 4 lipii de 26 cm
Mod de preparare:
Curatati ardeiul kapia de cotor si seminte, il taiati bucati.
Puneti in blender rosiile cu ardeiul si le pasati pana obtineti o pasta.
Ceapa verde o tocati rondele.
Patrunjelul verde spalat si bine scurs, il tocati marunt.
Intr-un bol puneti carnea tocata, amestecul de rosii cu ardei, patrunjelul si ceapa verde.
Presarati sare, piper, boia dulce si praful de usturoi.
Puneti si pasta de ardei kapia.
Amestecati bine toata compozitia.
Acoperiti totul cu folie si dati la rece o ora. Eu am lasat peste noapte la frigider compozitia si s-au imbinat toate aromele.
Scoateti compozitia de la rece si o impartiti in 4 parti egale.
Incingeti cuptorul la 170 de grade.
Asezati hartie de copt pe o tava, puneti o lipie.
Luati o parte din compozitia de carne, o puneti pe lipie si o intindeti pe toata suprafata intr-un strat foarte subtire.
O introduceti in cuptorul incins, pentru 10-12 minute, nu mai mult.
Urmariti sa nu se arda pe margini prea tare.
La fel procedati cu celelalte lipii si umplutura.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le coaceti pe urmatoarele.
Se servesc cat sunt calde, presarate cu putin patrunjel tocat, in rest cu ce va place!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu