Ingrediente:
- 150 gr paste (eu am folosit fusilli)
- 1 ceapa potrivita
- 1 morcov
- 1 catel mare de usturoi
- 6 rosii uscate
- 10 masline negre fara samburi
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri pline cu smantana de tara
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa zahar brun
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- 2 polonice de zeama in care au fiert pastele
Mod de preparare:
Puneti o oala cu apa si putina sare pe foc.
Cand clocoteste, dati drumul pastelor si le fierbeti.
Curatati ceapa si o tocati marunt, la fel si usturoiul.
Morcovul decojit il dati pe razatoarea mica.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa, morcovul si usturoiul.
Le sotati 2 minute, apoi adaugati apa calda, cate putin, pana ceapa este bine facuta.
Rosiile uscate le taiati bucatele, iar maslinele le feliati.
Dupa ce este bine patrunsa ceapa, adaugati rosiile uscate, maslinele si pasta de tomate.
Amestecati bine, adaugati si zaharul brun.
Presarati sare si piper.
Acum puneti smantana, apoi turnati 2 polonice pline din apa in care au fiert pastele.
Lasati sa clocoteasca la foc mic cam 2 minute sosul.
Pastele fierte si scurse, le puneti peste acest sos
Invartiti bine si le mai lasati doua minute pe foc.
La final presarati parmezanul ras si amestecati totul.
Se pune in farfurii si se serveste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu