Ingrediente:
Pentru umplutura de visine:
- 400 gr visine proaspete
- 300 gr visine congelate
- 180 ml apa
- 5 linguri amidon
- 80 gr indulcitor 1:2 (160 gr indulcitor normal sau zahar, iar daca va place mai dulce, puneti 200 gr)
Pentru aluat:
- 4 galbenusuri
- 90 gr unt topit
- 70 gr indulcitor pudra (sau zahar pudra)
- 230 gr faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita vanilie
- sare
Pentru crema de iaurt cu bezea:
- 600 gr iaurt grecesc
- 80 gr indulcitor 1:2 (160 gr indulcitor normal sau zahar, 180-200 gr pentru a fi mai dulce)
- 4 albusuri
- 3 linguri amidon
- 2 lingurite vanilie
- sare
Mod de preparare:
Umplutura de visine:
Daca folositi visine proaspete, dupa ce le spalati, le scoateti samburii.
Puneti toate visinele intr-o cratita, adaugati indulcitorul, apa si amidonul.
Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit, amestecati pana obtineti o compozitie cam ca o budinca.
O dati deoparte.
Aluatul:
Mixati galbenusurile cu indulcitorul.
Adaugati untul topit, un praf de sare si vanilia.
Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Rupeti cam 50 de grame, il puneti in folie alimentara si il bagati de congelator.
Tapetati cu hartie de copt fundul unei tavi rotunde, detasabile, de 26 cm.
Intindeti o foaie din restul de aluat, o asezati in tava, inclusiv in sus. O apasati usor cu degetele.
Crema de iaurt cu bezea:
Mixati albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma.
Iaurtul il amestecati cu amidonul si vanilia, adaugati bezeaua in doua transe peste iaurt, amestecand cu o paleta de silicon, cu miscari lente.
Turnati umplutura de visine peste aluat, o nivelati.
Deasupra puneti umplutura crema de iaurt, o nivelati.
Daca aveti surplus de aluat in sus, il indepartati.
Scoateti bucatica de aluat din congelator, o dati pe razatoarea mica, deasupra cremei de iaurt cu bezea.
Introduceti tortul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 45 de minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.
Il pudrati cu indulcitor (zahar), il portionati si serviti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu