Ingrediente:
Pentru blatul cu dovlecei:
- 1 kg dovlecei
- 5 oua
- 3 linguri parmezan ras
- 100 gr lapte batut
- 8-9 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 legatura patrunjel verde (sau alta verdeata)
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
In plus:
- 200 gr crema de branza
- 100 gr prosciutto feliat
- 1/2 ardei kapia mic
- cateva frunze de busuioc verde
Mod de preparare:
Blatul cu dovlecei:
Dovleceii spalati ii dati pe razatoarea mare. Daca nu va place coaja, intai ii decojiti.
Presarati putina sare, ii lasati intr-o sita la scurs 20-30 de minute.
Intr-un bol mixati ouale cu sare si piper.
Adaugati laptele batut, parmezanul si praful de copt.
Luati dovlecei rasi intre maini, ii stoarceti bine si ii adaugati peste oua.
Puneti faina treptat si amestecati cu o paleta.
Patrunjelul verde il tocati marunt, il adaugati peste toata compozitia si invartiti.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz de 34/36 cm, o ungeti cu uleiul de masline.
Turnati compozitia de blat, o nivelati.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, desprindeti blatul de pe hartie si il rulati fierbinte, cu tot cu hartie.
Il acoperiti cu un prosop, lasati sa se raceasca.
Ardeiul kapia il tocati cubulete mici.
Frunzele de busuioc le tocati marunt.
Desfaceti usor blatul de dovlecei, e posibil sa se mai rupa usor.
Il ungeti cu crema de branza pe toata suprafata.
Puneti cubuletele de ardei si busuiocul tocat.
Deasupra asezati feliile de prosciutto, una langa alta.
Rulati bine din nou, inveliti rulada in folie si o strangeti la capete.
O dati 2-3 ore la rece, apoi o feliati si serviti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu