Ingrediente:
- 2 kapia
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 500 gr pasata de rosii
- 2 linguri cu varf crema de branza
- 250 gr ciolan afumat fiert
- 250 gr mozzarella
- 300 gr paste (am folosit fusilli)
- sare
- piper
- busuioc uscat
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati cuburi.
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Morcovul si pastarnacul curatate, le faceti cubulete.
Intr-o cratita puneti uleiul la incins, adaugati toate legumele de mai sus.
Le inabusiti 2-3 minute, presarati sare si piper.
Puneti o cana si jumatate cu apa calda (sau supa de legume).
Lasati sa fiarba la foc potrivit, acoperite, pana legumele sunt bine patrunse.
Adaugati pasata, daca mai este nevoie mai adaugati putina apa calda, daca a scazut lichidul de tot.
Presarati busuiocul uscat, lasati sa fiarba totul 5-7 minute.
La final puneti crema de branza si amestecati bine.
Mai dati cateva clocote.
Dati cratita deoparte, luati un blender vertical si pasati bine totul, pana obtineti un sos fin.
Gustati sa vedeti daca mai este nevoie sa il condimentati.
Puneti la fiert apa cu sare, intr-o oala.
Cand clocoteste, dati drumul pastelor, le fierbeti cat scrie pe ambalaj.
Ciolanul afumat il taiati cuburi, il adaugati in sos.
Pastele fierte le scurgeti bine, le rasturnati peste sos si amestecati.
Rasturnati totul intr-o tava de 20/32 cm, nivelati.
Mozzarella o dati pe razatoarea mare si o presarati deasupra.
Introduceti pastele in cuptorul incins, la 190 de grade, 25-30 de minute, sa se topesca branza si sa se rumeneasca usor.
De preferat ultimele 10 minute sa dati pe functia grill, daca aveti la cuptor.
Le scoateti din cuptor cand sunt gata si le lasati putin la racorit.
Serviti calde si cu multa pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu