luni, 14 aprilie 2025

Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba, fara coacere

 
Cum este un cheesecake cu ciocolata alba si capsuni? Va spun eu, demential de bun! Cremos, aromat, delicios, perfect pentru zile aniversare, week-enduri sau zilele alea cand va doriti ceva bun pentru a va rasfata. In plus, fiind fara coacere, se face super usor. Asteptarea este mai grea, pana se incheaga frumos cremele, in rest este un desert minunat. Il puteti pregati chiar acum de Paste, ca stiu ca multa lume nu are timp de copt cozonaci, pasca sau alte prajituri, asa ca, aceasta reteta va poate fi de mare folos.

Ingrediente:

Penntru crusta:

  • 270 gr biscuiti digestivi
  • 120 gr unt

Pentru crema de ciocolata alba:

  • 350 gr crema de branza
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingurita vanilie
Pentru crema de capsuni:
  • 350 gr crema de branza
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 200 gr piure de capsuni
  • 150 gr capsuni proaspete
  • 3 foi de gelatina
Mod de preparare:
Crusta:
Rupeti biscuitii digestivi, ii puneti in robotul de bucatare si ii macinati.
Untul il topiti.
Amestecati untul cu biscuitii macinati.
Pregatiti un platou si pe acesta asezati un inel detasabil de 23 cm.
Rasturnati crusta, o nivelati bine cu o lingura sau cu ajutorul unui pahar cu fundul drept.
O dati la rece.
Crema de ciocolata alba:
Ciocolata alba o rupeti bucatele, o puneti intr-un bol de inox.
Adaugati 50 ml smantana pentru frisca, le puneti pe baie de aburi.
Amestecati continuu, pana ciocolata este complet topita.
O dati deoparte, o lasati sa se racoreasca, la temperatura camerei.
Mixati crema de branza, cu restul de frisca rece si vanilia.
Le mixati pana obtineti o compozitie spumoasa.
Adaugati si ciocolata topita racorita, mai mixati putin pana toate sunt incorporate.

Rasturnati aceasta crema peste baza de biscuiti, o nivelati si o dati iar la rece.
Crema de capsuni:
Piureul de capsuni il obtineti astfel: intr-o cratita mica puneti capsunile taiate (200 gr), 2-3 linguri de apa si le puneti pe foc sa fiarba cam 5 minute. Blendati totul pana obtineti un piure si il lasati sa se raceasca.
Capsunile intregi, curatate de frunze, le taiati cubulete mici.
Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Intr-un bol puneti crema de branza si frisca, ambele reci, adaugati zaharul pudra si mixati, sa obtineti o compozitie spumoasa.
Foile de gelatina le scoateti din apa, le topiti la microunde.
Le amestecati cu piureul de capsuni, iar acesta il adaugati peste compozitia de branza cu frisca.
Puneti si capsunile taiate, amestecati totul cu o paleta de silicon, sa fie bine incorporate.

Scoateti cheesecake-ul de la frigider, puneti crema de capsuni.
O nivelati, acoperiti desertul si il dati la rece 4-5 ore sau peste noapte.
Il decorati dupa plac, il portionati si serviti.
Pofta buna! 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu