luni, 28 aprilie 2025

Spaghete cu dovlecei si creveti

 
Ce am pregatit dupa mesele cu de toate de Paste? M-am oprit la aceste spaghete cu dovlecei si creveti, pe care ai mei le-au devorat! Este o reteta destul de simpla, se face repede si imediat va potoliti foamea. Sa nu mai spun ca iubitorii de creveti vor fi incantati! Eu am folosit creveti prefierti, dar daca aveti de unde cumpara proaspeti, atunci folositi proaspeti.

Ingrediente:

  • 200 gr spaghete
  • 250 gr creveti prefierti decorticati 
  • 1 lingura unt
  • 1 dovlecel mic (350 gr)
  • 2 linguri sos de kapia
  • 100 ml smantana de gatit 15 % grasime
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper cu lamaie
Mod de preparare:
Intr-o oala cu apa si sare, puneti la fiert spaghetele, in momentul in care apa clocoteste.
Le fierbeti cat scrie pe ambalaj.
Spalati dovlecelul, il stergeti, il taiati in 3 pe lungime, apoi il faceti feliute.
Usturoiul curatat il taiati feliute.
Puneti o tigaie pe foc, adaugati untul.
Puneti crevetii, ii sotati 2-3 minute, pe ambele parti, apoi ii scoateti pe o farfurie.

In aceeasi tigaie, dupa ce ati scos crevetii, adaugati usturoiul si dovleceii.
Ii sotat 4-5 minute, mai picurati cate putina apa, pana sunt patrunsi atat cat va doriti, dovleceii.

Adaugati sosul de kapia (daca nu aveti, maruntiti in blender o bucatica de ardei kapia) si smantana.
Presarati sare si piper cu lamaie.
Amestecati, lasati sa fiarba 2-3 minute.

Adaugati spaghetele fierbinti si scurse de apa, dar puneti si un polonic din apa in care au fiert.
Amestecati bine, dati drumul si crevetilor.
Le mai lasati pe foc 1-2 minute.
Se servesc calde!
Pofta buna! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu