Ingrediente:
- 200 gr spaghete
- 250 gr creveti prefierti decorticati
- 1 lingura unt
- 1 dovlecel mic (350 gr)
- 2 linguri sos de kapia
- 100 ml smantana de gatit 15 % grasime
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper cu lamaie
Mod de preparare:
Intr-o oala cu apa si sare, puneti la fiert spaghetele, in momentul in care apa clocoteste.
Le fierbeti cat scrie pe ambalaj.
Spalati dovlecelul, il stergeti, il taiati in 3 pe lungime, apoi il faceti feliute.
Usturoiul curatat il taiati feliute.
Puneti o tigaie pe foc, adaugati untul.
Puneti crevetii, ii sotati 2-3 minute, pe ambele parti, apoi ii scoateti pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, dupa ce ati scos crevetii, adaugati usturoiul si dovleceii.
Ii sotat 4-5 minute, mai picurati cate putina apa, pana sunt patrunsi atat cat va doriti, dovleceii.
Adaugati sosul de kapia (daca nu aveti, maruntiti in blender o bucatica de ardei kapia) si smantana.
Presarati sare si piper cu lamaie.
Amestecati, lasati sa fiarba 2-3 minute.
Adaugati spaghetele fierbinti si scurse de apa, dar puneti si un polonic din apa in care au fiert.
Amestecati bine, dati drumul si crevetilor.
Le mai lasati pe foc 1-2 minute.
Se servesc calde!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu